maandag 28 november 2011

Is dit wat we mooi vinden?

De gevel wordt steeds mooier, de eerste grondverf lagen zitten erop. Ook de plint aan de onderzijde van het huis is geverfd. Maar wat lastig om een goede grijstint uit te zoeken. Wat we nu hebben uitgekozen is in ieder geval te grijs. Een beetje somber, zeg maar.
Er heeft ooit grijs op gezeten en daarna spierwit. De nieuwe kleur moet er ergens tussen in zitten. Iemand tips?


En wat is dit boek gaaf! Die tekeningen!

5 opmerkingen:

  1. Persoonlijk vind ik grijs erg mooi. Er is hier in de USA zoiets als mouse house blue, dat is iets tussen grijs en blauw in, een soort antiek grijs/blauw http://www.myperfectcolor.com/en/color/30246_Valspar-304-3-Mouse-House#!prettyPhoto

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    ik heb laatst ook een tafel geverfd en een bankje. Ik dacht ook: ach ik doe gewoon makkelijk en veilig, grijs! Maar wat valt dat tegen! Het leek net wit (kleur 'ijsbloem'van histor) en na een hoop gemeng met verf die ik nog had is het nog altijd aan de lichte kant. Moeilijk hoor.

    Dat boek is geweldig he, ik had de reuzenversie in mijn klas. Roodkapje, Harry Potter en Bang mannetje zitten er trouwens ook in verstopt (in al haar boeken zit ergens een roodkapje, schattig he)

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen tips helaas, ben ook heel slecht in het kiezen van kleuren, er is veel teveel keus. ;) Ik kan me wel voorstellen dat een tint lichter frisser oogt. Misschien eens met een kleurenwaaier langs een aantal gevels die je mooi vindt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vergeet ik te zeggen: wat een práchtig huis zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi,

    Ik vind de kleur van onze gevel altijd erg mooi. Kom gerust eens langs!

    Groetjes,
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen