dinsdag 4 januari 2011

Vergunning, deel 2

Vorige week lazen we in de Stem van Dordt dat onze bouwvergunning voor het hele pand is aangevraagd. Best gek om je eigen woning in de krant te zien staan.

Vandaag kregen we na lang wachten bericht van de afdeling Stadsontwikkeling, met redelijk positief nieuws.
Zo schrijft de commissie dat de aanvrager veel respect heeft voor de monumentwaarden. Hè, hè een compliment, leuk om dat eindelijk eens te krijgen van de gemeente!

Verder is de commissie tevreden over de nieuwe indeling van de begane grond. Dat betekend dat de alkoof aangepast gaat worden! Hier zijn we heel blij mee want daardoor krijgen we een ruimere voorkamer en een aparte eetkamer/keuken.
De commissie is kritisch over het opnieuw voegen van de gevel. Dat is een tegenvaller want dan wordt het eindresultaat een beetje gevlekt als alleen het kapotte voegwerk mag vernieuwen. Hhhhmmmm, wordt het dan geen lelijke lappendeken?
En als laatste geven zij een kritische noot m.b.t. de gewichten in de schuiframen die wij willen vervangen voor een veer. Tsja, als dat niet door gaat dan valt daar ook wel weer mee te leven.

Al met al, naast een paar discussiepunten hebben we eindelijk meer duidelijkheid over ons plan.
En dan breekt nu het wachten aan. Zo'n vergunning moet namelijk 6 weken ter inzake liggen. Dat is best lang. Bureaucratie?

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met de voortgang! Mooi dat de gemeente ziet dat jullie plannen serieus zijn. De keus voor Theo Malschaert als architect is echt een goede geweest! Hopelijk gaan komende 6 weken rustig voorbij en kan dan het echte werk beginnen! We horen het graag. Gr. Jan-Kees
    P.S. De eerste week werken zit er al weer op? Na gedane arbeid is het goed rusten..

    BeantwoordenVerwijderen