zaterdag 2 april 2011

Wat een zooi!

Het gaat goed in het nieuwe huis. Best een geruststelling. Nadeel is wel de ongelofelijke troep die er daarom in en om het huis is.

Waar waren we ook al weer gebleven met het klusverhaal?

Bij doorbraak nummer een.
Dan is er nu goed nieuws: Doorbraak nummer twee is gerealiseerd! En het is weer een doorbraak met een hoge whowfactor. Geweldig wat een licht nu de muur tussen de keuken en eetkamer weg is. Daar wordt je zo blij van!

Ook de invalidenopgang voor het huis gaat weg, een kleine strook tegels daarvan moesten we al weghalen omdat de steigerbouwer langs zou komen en zijn stelling wilde opbouwen. Gevolg: rommelige en een beetje gevaarlijke entree aan de voorkant en een hoop zand in de achtertuin.

De steigerbouwer bleek ook de man te zijn die alle voegen er uit bikt. Een beetje het type: Gisteren was ik dakloos en vandaag ben ik maar steigerbouwer geworden.... Aardige vent.

Nadat alle voegen eruit waren gehaald, stonden vanmorgen de jongens van de gevelreiniging op de stoep. De monumentenmevrouw kwam ook nog evenlangs om te checken of de stenen niet té schoon zouden worden gemaakt. Na haar goedkeuring van het proefvlak op de gevel, gingen de jongens echt aan de slag. Het is mooi geworden en een stuk lichter. Tussen de 'stellinggordijnen' door zie je al een beetje het resultaat. Je kunt weer de verschillende kleuren van de stenen zien. Mooi!
De stoep en de ramen van de buren waren wat minder schoon, er was een plaatselijke zandstorm voorbijgekomen. We hebben maar aangeboden om de glazenwasser langs te laten komen....

Tijdens het schoonmaken van de gevel kwamen vrienden gezellig op bezoek! Eén stel kwam met de fiets en het andere stel met de boot. Met gevaar voor het leven stapten ze het huis binnen, slalommend om de gaten in de houten vloeren heen. Heerlijk om het huis aan hen te laten zien en super om te horen dat het mooi gaat worden (en natuurlijk helemaal als het af is!).

4 opmerkingen:

  1. Dát klinkt goed! Jullie hebben vandaag zo te zien en te lezen niet stil gezeten. We zijn benieuwd naar het resultaat.

    Liefs, R&S

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig om te lezen hoe de vaart er nu in begint te komen! Wat een uitstraling zal de gevel krijgen door deze schoonmaakactie. Is het nog gelukt met de kapvergunning? We spreken elkaar vast weer snel! Groeten, Jan-Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat voor vergunning?!? Dat meen je toch niet?
    Het groen uit de wijk. Daar moeten we een stokje voor steken.

    De buurvrouw
    (van de Jacobahof)

    P.S. Gaaf om te zien dat er zo veel licht in huis komt. Enne... ik verheug me al op de kopjes koffie op de veranda!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha buurvrouw,
    Gelukkig is de Jacobahof niet naast de deur. Wat wel een idee is; we kunnen vragen of de boom naar jullie, sinds kort kale hof mag verhuizen? Ik zal het eens aankaarten bij de gemeente, hihi!
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen