dinsdag 12 april 2011

Voegen

Nadat de gevel gereinigd is zie je de kleuren van de verschillende stenen weer. Mooi! Toch is de gevel nog wel een beetje vlak - de voegen zijn er tussenuit. Gelukkig gaat daar deze week verandering in komen. Afgelopen zaterdag had meneer De Voeger een proefvlak gezet van twee verschillende tinten voeg. Een lichtgrijze en een iets meer grijze voeg. Van een afstand zag je geen verschil, ook niet op zondag toen we nog even gingen kijken. Het drogen van voegen schijnt lang te duren, dat blijkt maar weer.
De monumentenmevrouw kwam maandag even keuren, vond het iets te licht en dacht ook dat de knipvoegen wel erg uitstaken. Of dat niet iets minder kon? We hebben de achtergevel maar even laten zien. Onder de veranda zitten nog hele mooie originele voegen zoals ze honderd jaar geleden werden gezet. De discussie was daarmee snel afgelopen. Gelukkig maar want wij vinden die knipvoegen heel mooi!



Ondertussen is David bezig met de waterleidingen en de elektriciteit. Hoeveel meter flexibele waterleiding er al in zit? Meer dan 150 meter! En het is nog niet helemaal klaar!
De elektriciteit gaat ook de goede kant op; op de tweede verdieping is alles aangelegd, de eerste verdieping is vergevorderd. De draden moeten nog getrokken worden en dan kunnen de muren dicht! Dat gaat weer een mijlpaal worden!

We zijn bezig met het zoeken van een goede stukadoor die de plafonds kan restaureren en stuken. David was een aardig eind gekomen maar het is echt monnikenwerk, dus opzoek naar een vakman. Wel grappig, al die wittige mannen die door het huis wandelen.

Ondertussen denk ik; Hoe gaan we het redden? Nog minder dan drie maanden en dan gaan we hier het huis uit! Uit ervaring weet ik dat het altijd op zijn pootjes terecht komt. Hebben we met de vorige verbouwing ook gemerkt! Maar ja, toch schiet de stressmeter af en toe flink omhoog. Je bent met een tweede verbouwing toch iets minder naïef/blanco/onbezonnen als bij het eerste huis.

Naast het werk in huis, genieten we ook van Cecilia en de tijd die we samen hebben. Zondag gingen we eten bij het allerliefste vriendinnetje van Cecilia. En vorige week zondag hebben we heerlijk gewandeld langs het water in het Lloyd kwartier in Rotterdam. Natuurlijk gaan we niet verhuizen naar Rotterdam maar als we ooit naar Rotterdam zouden gaan, dan daar heen!

1 opmerking:

  1. Hallo, we zijn weer terug van vakantie! Even checken hoe het bij jullie is, want toen we gistermiddag Dordrecht in kwamen rijden via Maasplaza, zagen we een groot groen gordijn voor jullie huis hangen. We dachten nog, moeten die gordijnen niet aan de binnenkant hangen, maar nu snap ik het: er wordt gevoegd! We spreken elkaar weer snel, hoop ik! Gr. Jan-Kees

    BeantwoordenVerwijderen