maandag 18 april 2011

Voegen II & Dak

Na het proefvlak is meneer De Voeger hard aan de slag gegaan. Elke dag zie je de gevel mooier worden.
Doordat die meneer De Voeger met zijn neus op alle stenen zit, zag hij een kogelgat boven een van de zolderramen zitten. Waarschijnlijk dateert het kogelgat uit de Tweede Wereldoorlog. Dat hopen we dan....


Met een beetje fantasie zie je het kogelgat zitten in het midden van de gekleurde steentjes, vierde rij stenen van boven.

David werd vandaag gebeld door de aannemer dat morgen het dak vernieuwd wordt. Hij heeft vandaag (heerlijk in de zon) de dakranden en lijsten verwijderd zodat morgen de dakdekker aan de slag kan gaan.

Omdat David het fototoestel toch mee had genomen, maakte hij vandaag een foto van al het leidingwerk in de badkamer op de eerste verdieping. Een soort spaghettibos. Wel fijn dat al die buisjes straks zijn weggewerkt in de muur.
Zaterdag at ik met Cecilia brood op het Groothoofd. Heerlijk aan het water. Ze wilde graag met de Maeght van Dordrecht op de foto. Om de blauwe jurk misschien?

3 opmerkingen:

  1. Zo... júllie zijn goed bezig. Of moet ik zeggen 'David'?! Hoe dan ook, de voegen zijn lekker fris en volgens mij zaten er toch wat korreltjes zand in de schoonmaak-machine! Mooi hoor!
    Ik ben benieuwd of er vandaag een hele stapel verjaardagskaarten zijn gearriveerd. Want dát hoort erbij als je jarig bent (geweest!)

    Tot zaterdag in ieder geval! Liefs, Su

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hé, dat gaat hard! Wat een prachtig huis toch! Best indrukwekkend hè, zo'n kogelgat wat je dan ontdekt? 500 meter van ons huis ontplofte een munitietrein in de tweede wereldoorlog en sindsdien heeft ons dak twee verschillende soorten dakpannen. De ene kant werd er helemaal afgeblazen. Dan lijkt die periode heel dichtbij. Verbouw ze!

    BeantwoordenVerwijderen