zaterdag 5 maart 2011

Een soort vakantie

Afgelopen week hadden we vakantie. Natuurlijk was het de bedoeling om te klussen maar dan ook echt veeeeel te klussen. Helaas liep het anders; we werden in het weekend allemaal ziek. En dat is niet grappig!
Een raar virusje was het want we zijn nog steeds niet helemaal topfit.
Woensdag hebben we de draad maar weer opgepakt. De voorzetwanden vorderen goed, een aantal kamers zijn af. Nu alleen nog de benedenverdieping.
's Avonds hoorden we dat mijn lieve hele oude opa er niet meer is. Ondanks dat je allang 'volwassen' bent, sluit je een deel van je kindertijd daardoor af. Gelukkig hebben we onze herinneringen aan oma en opa!


Op donderdag lag er in de brievenbus een leuke 'succes met klussen' kaart van Wilma met daarop 'Ceciliabehang'.
En op die dag klusten we samen,  David de voorzetwanden en ik de schuurmachine.
Twee paneeldeuren heb ik onderhanden genomen en ontdaan van zinken randen met spijkertjes. Dat laatste diende als bevestiging voor het gespannen behang.


Houten nagel
Ik kwam in een van de deuren een traditionele houten nagel tegen. Nu zitten die in veel deuren, alleen deze zat op een vreemde plek waardoor je een dwarsdoorsnede van de nagel zag. Dat vind ik echt leuke ontdekkingen. Ik heb gelijk maar wat meer deuren op de foto gezet. Niet om de deur zelf maar om de prachtige bouwvakkerhandschriften van toen te laten zien. Zo gaaf zoals ze toen schreven!

Een zwierig rechts door een bouwvakker uit 1901

Vrijdag heeft David een soort lambriseringachtige vensterbank (voorzichtig!) verwijderd om te isoleren. Dat bleek maar goed ook want daarachter was het behoorlijk rot. Dat kunnen we dus nu verhelpen en de vensterbank kan mooi en 'gemakkelijk' geschuurd worden op schragen.



Vrijdag hadden we ook contact met de monumentenmevrouw. Wat blijkt? De bouwvergunning waar we nu als enige nog op wachten, werd pas behandeld op het moment dat de monumentenvergunning werd afgegeven. Dat betekent dat we niet eind maart maar half April de vergunning ontvangen. Een tegenvaller die we maandag eerst maar eens gaan delen met onze architect, onze rots in de branding. Kijken of er juridische verantwoorde sluiproutes te nemen zijn...

Zaterdag was er naast het kopen van een tweede bouwlamp ook iets leuks. Mijn zusje vierde haar 30ste verjaardag met een super ladies high tea in het altijd mooie Reeuwijk! We gaven een Villa Augustus-achtig cadeau en een zelfgemaakt kunstwerk. Het was een supermiddag!


Happy Birthday!

2 opmerkingen:

  1. wow, wat een bewondering hebben wij voor jullie voor deze verbouwing zeg! echt heel erg knap!

    Suzanne, nog gefeliciteerd met je verjaardag!
    Ik heb je reactie wel gelezen, maar geen adres voor een reactie terug.. dus maar eventjes op deze manier, groetjes terug hoor!

    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig dat er nog wel wat geklust kon worden vorige week, ondanks het virus. Hopelijk ziet Theo nog enige mogelijkheden om de voortgang erin te houden qua vergunningen. Onze 'verbouwing' van de vliering is bijna achter de rug (alleen nog een hekje) en dan kunnen we het wiegje gaan opknappen. Ook nog wat ander meubilair voor de kinderkamer scoren op Marktplaats en dan hebben we het ergste gehad. Oh nee, de bevalling nog.... Gr. Jan-Kees

    BeantwoordenVerwijderen