zondag 20 maart 2011

Doorbraak!

We hebben weer een week hard gewerkt en veel gedaan!
De vergunningen zijn zo goed als rond. Nog niet officieel maar met toestemming van de meneer van de Omgevingsvergunning en de mevrouw van de Monumentenvergunning hebben we deze week een begin gemaakt. Waar we helemaal blij van werden was het weghalen van de muur tussen de voorkamer en de alkoof! Wat een licht en wat een ruimte! Eindelijk!!


Er staat in onze tuin een hele grote boom. Volgens overleveringen van buren is de boom nog gepland door mevrouw T.H. de Klerk. Met andere woorden; de boom staat er al heel lang in en is dus ook heel erg groot geworden. De boom zorgt voor veel werk in de herfst en houdt veel licht tegen. We willen de boom dus eingenlijk weg laten halen. Wel met gemengde gevoelens want het zal vast het huis zijn van heel veel vogels. Sorry vogels.
Ook voor de boom geldt; er moet een vergunning voor aangevraagd worden.
Gisteren kwam dus de bomenman. Hij kwam checken wat de staat van de boom is en wat voor soort boom het eigenlijk is. Na wat onderzoek blijkt dat we een Esdoorn in de tuin hebben. Helaas heeft boom Esdoorn aardig wat rotte plekken tussen de stam en de takken. Dus naast het weg willen halen wordt het nu ook noodzakelijk.
We gaan dus op naar vergunning zoveel!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd! Mooi dat de procedures zich nu (eindelijk) gaan uitbetalen. Leuk om de foto's erbij te zien. Ziet er goed uit! Nu dus weer een kapvergunning aanvragen, dat valt sinds kort ook onder de omgevingsvergunning, maar om die nu onder de lopende aanvraag te schuiven is misschien niet zo tactisch qua afwikkeling. Je kunt het wel digitaal aanvragen, maar dat wisten jullie vast al! Gr. Jan-Kees

    BeantwoordenVerwijderen