vrijdag 18 februari 2011

Voorlopig koopcontract en het Dordts Museum




Het voorlopig koopcontract voor ons huidige huis hebben we vanmorgen getekend. We gaan dus weer de goede kant op met de verkoop van ons huis. Omdat we daarvoor in het centrum moesten zijn, zijn Cecilia en ik daarna naar het pas geopende Dordts Museum geweest.
Al een paar maanden stond een bezoek aan het museum op mijn wensenlijst maar het kwam er niet van.
Totdat we een tijdje geleden een keer over het Scheffersplein liepen. Daar staat het beeld van Ary Scheffer, de schilder. Onder het kleed naast de schilder is een buste van zijn moeder verstopt en dat laatste interesseerde Cecilia bijzonder. Want wie is die man? Tsja die kun je het beste vinden in het museum.


Ze vond het bezoek heel leuk. Schilderijen met koeien, schepen op zee met storm, kleine kinderen die spelen en natuurlijk de schilderijen van Ary Scheffer met zijn moeder in het atelier. Genoeg te zien! Een nieuw item in het museum is een soort moderne kijkdoos waarin een schilderij wordt uitgebeeld in bewegend beeld en geluid; een schilderij dat tot leven komt. Je begrijpt; in die zaal hebben we lang staan kijken.
Het grappige was dat er in een van de zalen een suppoost rondliep die grote overeenkomsten had met Ary Scheffer. Zelf zag ik dat niet direct maar toen de meneer voorbij was, vroeg Cecilia: 'Was dat die schilder?'





2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, weer een stap gezet om de koop definitief te maken! Mooie foto's in het Dordts museum van Cecilia. Ze wordt al net zo'n kunstliefhebber als haar ouders zijn.. :-) Het is jou dus ook gelukt om foto's te maken in het museum? De suppoosten lopen als haviken rond, omdat je eigenlijk niets mag vastleggen. Ach ja, een paar onschuldige foto's voor eigen gebruik moet toch kunnen? Dat dachten wij in ieder geval laatst ook in het museum. Wel echt genieten daar, vonden wij. Groeten, Jan-Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die klussers,
    Wat een goed nieuws dat jullie huis toch weer "verkocht" is. Nu moet het vast wel goedkomen, twee keer mis dat zou toch te bizar zijn. Gelukkig voor jullie dat het weer zo snel is gegaan na de teleurstelling van de vorige keer. Hebben jullie volgende week misschien tijd voor een bakkie? Het is zo lang geleden. We vinden het erg leuk om jullie weer eens te zien. Mail me anders even op jaco.van.der.panne@gmail.com Lukt het niet, dan blijven we jullie belevenissen zeker volgen via deze blog.
    Groeten Hesther & co

    BeantwoordenVerwijderen