maandag 27 september 2010

Monumentenzorg en restaureren

Afgelopen vrijdag hebben we het bezoek gehad van de Monumentenmevrouw. Het bezoek ging goed, we konden vol enthousiasme over onze plannen vertellen. Mevrouw heeft aan ons de procedure uitgelegd en dit weekend zijn we gestart met de voorbereidingen voor de heuse monumentvergunning en bouwvergunning. Voor 1 oktober willen we alles inleveren omdat na die datum een nieuwe manier van vergunning aanvragen start. En wie kan ons vertellen hoe snel (of langzaam) die procedure gaat? Plantoelichting, werkbeschrijving, plattegronden en fotomateriaal zijn in het afgelopen weekend verwerkt tot een heuse aanvraag Monumentenvergunning. Morgen zetten we de puntjes op de i en leveren we het hele document in vijfvoud (!) in. De Monumentenmevrouw gaat eerst op vakantie, zodra zij terug is laat zij ons weten welke stukken verbeterd of aangevuld moeten worden. Spannend! Het leuke is dat we ons plan voor de welstandscommissie mogen verdedigen; daar heb ik echt zin in.
De Monumentenmevrouw gaf ons een tip; Een lezing over Kleurgebruik in het interieur in de 19e eeuw. Daar ga ik naar toe!

Zaterdag hebben we met ons huis geld verdient. Al het oude lood, ijzer en koper wat te voorschijn kwam tijdens het strippen van het huis, hebben we naar een ijzerhandel gebracht. Eén kilo lood is een 1.- waard en de handelswaarde voor oud ijzer is per kilo €0.15. De moeite waard om te brengen. Met €179.- gingen we weer naar huis! Bedenk bij dit bedrag dat we het eerst naar het grofvuil wilden brengen....

Vandaag is David gestart met het restaureren van de plafonds. Met een special aangeschafte Peel Away, zijn de eerste lagen verf verwijderd van ornamenten. Ter illustratie deze twee foto's.
Voor : Alle vruchten zijn helemaal dicht gekalkt, het reliëf is weg.

Na : Wat een relief zit er in de vruchten!
 Als wij lekker aan het werk zijn in ons nieuwe huis of op school hebben we een hele lieve oppas. Oma Joy! Cecilia vindt het erg gezellig en dat kun je goed zien op de foto! Wat een plezier hebben ze samen!



Het is nog een beetje vroeg voor Sinterklaas maar we komen zo aardig in de stemming...
Dit springt heel goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten