donderdag 23 juni 2011

Even bijbloggen!

Wat een drukke weken zijn het! Elke dag is goed gevuld met werk, het huis en elkaar. De tijd vliegt!
We komen steeds dichter bij het moment van verhuizen. Eerst gaf dat stress want we merkten dat we de eindstreep niet op tijd zouden halen. De verbouwing is is helaas niet zover dat we er kunnen gaan wonen. De vraag was; wat doen we dan? Kamperen in eigen huis (Lees; wassen in een tobbe en koken op een houtvuur?) of een stacaravan huren op camping Bieshof? Gelukkig geen van tweeën! Zwager en Zuslief hadden al eerder aangeboden om in hun huis te verblijven als dat toch nodig zou zijn. Dat voelt goed; een week in het Groene Hart! Wat fijn om welkom te zijn! Wat fijn een week extra klustijd. En met alle liefde zorgen we voor Tante Cato en Lizzy!

Later die week sprak ik Vriendin na een te lange tijd, die tien minuten later terugbelde dat Zij en Man ons hartelijk uitnodigden om tijdens hun vakantie in hun huis te verblijven. Je begrijpt; het regende hier even pijpenstelen op de bank! Geweldig, nu is de druk van de ketel. Kunnen we en hard doorwerken en genieten van rust!

Vandaag hebben we samen hard gewerkt in ons nieuwe oude huis. De zolder is klaar voor Schilder.
Afgelopen week is Glasman geweest met zijn hulptroepen. Het dubbele glas zit er grotendeels in. Die dag had de HulpGlasman de vervelende primeur om naar de EHBO gebracht te worden; Uitgeschoten met het uitfreezen van de kozijnen.
Verder is Timmerman nog steeds bezig. Het ruikt naar Zware Shag en Koffie. Dat is de motor voor het harde werken. Het dak is af; Lood, afvoerpijpen en een fantastisch daklicht is het resultaat. Ook heeft Timmerman alle kastdeuren beplaat en voorzien van betere scharnieren. Zijn laatste project is nu het restaureren en herstellen van alle ramen en kozijnen en het aanbrengen van nieuw deurbeslag in oude stijl.
Mijn Papa is bezig met het Lichtproject; alle schakelaars, wisselschakelaars en bijbehorende dozen monteert hij in de gang. Afgelopen zaterdag kwam hij het sleuvenvrees apparaat gebruiken. Toen Cecilia hem zag, zei ze; Opa heeft geen kluskleding aan, hé? Nou, aan het eind van de dag wel!
Gelukkig kon Mama aan het eind van de dag even kijken naar al het werk, dat was fijn!

Dat was het weer. En waar zijn de foto's? Sorry, camera zat in de tas maar ik heb vandaag gewoon te hard gewerkt... Morgen?

1 opmerking:

  1. Jullie zijn welkom hoor! De keuken, badkamer en toilet zijn schoon. Het hele huis is gezoen en de kastdeuren in de slaapkamer zitten strak in de lak (en dat allemaal in deze hitte!). Nu alleen Lizzy en tante Kato even voorbereiden...

    Liefs, Su

    BeantwoordenVerwijderen