maandag 9 augustus 2010

De sleutel!

Zelfs tijdens onze vakantie in Engeland waren we bezig om de puntjes op de i te zetten voor woensdag 28 juli. Mail checken, notarisofferte checken en alle voorwaarden nog eens goed doorlezen. Spannend; de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis aan de Rozenhof.

Hoe het begon....

November 2009
De website Funda is een favoriet van ons allebei. Regelmatig bekijken we de nieuwe woningen die worden aangeboden. In november wordt er een prachtig pand aangeboden op een van de mooiste plekjes in Dordt. David en ik bekijken het allebei onafhankelijk van elkaar en het is 'Liefde op het eerste gezicht'. Hier moeten we gaan kijken! Zelfs ik wil kijken in een ander huis. Dat wil heel wat zeggen!
We maken een afspraak met de makelaar. De bezichtiging zit vol met 'Ohh's en 'Ahh's en 'wauw, wat bijzonder'. We doen een bod wat niet geaccepteerd wordt.

2010
We worden opgebeld door de makelaar dat het pand nog steeds te koop staat. Als wij nog een bod willen doen dan is er weer een kans want er zijn geen nieuwe gegadigden. Na nog twee keer een bod gedaan te hebben, wordt het eindelijk geaccepteerd en kunnen we starten met de financiën. David stort zich er volledig in! Zelfs Cecilia weet wat de Hypotheker is (die meneer met dat grote beeldscherm...)!
Eind juni horen we dat de financiën zo goed als rond zijn. Na het opzeggen van een creditcard kunnen we met een gerust hart op vakantie. De bank heeft alle gegevens en wij kunnen dus niets meer doen. Uitrusten doet ons goed. Tijd voor ons zelf en elkaar. We hebben zin in het project!

28 juli 2010
Met zijn drieën gaan we naar de notaris. Tot nu toe de beste en meest persoonlijke notaris die we hebben meegemaakt. Mr. M. Dovianus vindt het leuk dat Cecilia meekomt en Cecilia op haar beurt vindt het geweldig interessant zo'n groot bureau, pennen en paperassen.
Na het een en ander getekend te hebben gaan we op de fiets de sleutel ophalen van Rozenhof 28. We eten een ijsje om onze aankoop te vieren (dit keer geen champagne!) en nemen een kijkje in ons pand. Wat geweldig!

30 juli
Ons huidige huis staat te koop. Nu maar hopen dat ons paleis snel verkocht wordt! Kijk snel op http://www.qmakelaars.nl/objectres.cfm?lisnr=DT101077&lisowner=610458

31 juli - 7 augustus
Cecilia gaat naar tante Suus en dat betekend dat wij onze handen een middag vrij hebben. Gewapend met stoepkrijt, fototoestel en schetsboek gaan we ons huis in. Plannen maken en uittekenen op de grond. Dit werkt. Aan het eind van de middag zijn we ons hele huis doorgelopen en hebben we redelijk helder voor ogen wat er moet gebeuren.
  • Er komen in die week verschillende aannemers, gevelreinigers en dakdekkers langs om offertes te maken. En de balk onder ons huis die wegroest, wordt gerepareerd.
  • David verwijdert een zachtboord plafond op de tweede etage. We zien nu de balken net zoals in de achterkamer. Ruimtelijk. Ik ga op zoek naar vloeren, badkamers en keukens en ik zorg voor Cecilia. Lekker meisje!
8 augustus
Miss Hoolie
Vandaag heeft Cecilia een poesje gekregen van tante Suus en oom Ruud voor haar verjaardag. Miss Hoolie is haar naam. Miss Hoolie is een karakter uit de Schotse serie 'Balamory'. Cecilia vindt Miss Hoolie grappig en dus was de keus redelijk snel gemaakt. Een andere optie was Aàlina, een eigen brouwsel van Cecilia. Gelukkig koos ze uiteindelijk toch voor Miss Hoolie, dan denken we elke keer weer aan de Miss Hoolie van tante Carol.




Gerepareerde bint

1 opmerking:

  1. Ohhhhhh dat huis!!! Niet alleen de keuken is jaloersmakend! Wat prachtig.Ik blijf je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen